Biztonságos élet, jólét, családi béke-szeretet

Egészség, környezetet kímélő élettér megteremtése

Mi az egészség?


"Az egészség a teljes testi, érzelmi-értelmi, és szociális jóllét állapota." (WHO)

Az élelmiszereink és azok tartalma:
Az életünk folyamán, de akár naponta is többszörös méreganyag bevitel történhet.
Csak néhányat említsünk adalék anyagok, színezékek, permetező szerek, gyógyszerek, egyéb vegyszerek, szennyezett levegő, stb Évente 2 kg szilárd méreganyagot lélegzünk be, 55 kg-ot meg is eszünk.

Az adalékanyagok: - tartósítószerek - színezékek - aromák - ízfokozók - édesítőszerek.
Naponta 500 mg adalékanyagot eszünk meg fejenként, kisgyermekkortól az idős korig vizsgálva.

Néhány "finomság":
Az egyik legsikeresebb mű-aroma, az eperaroma, fűrészporból készül. Kicsit változtatott recepttel ugyanebből málnát, csokit és vaníliát is ki lehet hozni. Ricinusolajból készítik az őszibarack-, a itrichoderma viride gombából a kókuszaromát. A citromsav: penészgomba-váladék.
Mivel a gombák, algák, fűrészpor stb. valamikor temészetes anyagoknak számítottak, a belőlük nyert aromákat természetes aromának nevezzük. A természetazonos aroma megnevezés megfejtése pedig a következő: ha egy húsleves ízanyaga körülbelül 600 összetevőből áll össze, és egy húslevesporba valahonnan összeszednek ezekkel azonos aromákat (körülbelül tizenkettőt), akkor a termék természetazonos aromát tartalmaz azon az alapon, hogy valahol, valamikor ezek az ízek a rendes ételben is megvoltak. :)
A másik az ízfokozók mint pl. a folyékony füstölés: míg a hagyományos füstölési procedúra viszonylag sokáig tartott, s ráadásul a füstölt áru súlya valamennyit csökkent ezalatt, az új, bespriccelhető aroma pár másodperc alatt füstölt ízt varázsol. Csoki puding néhány összetevője azonos a kutya kaják összetevőivel.
Édesítőszer, ami természetes a mindennapjainkban. Aspartamot tartalmaz, amiről olvasható több oldalon, hogy rákkeltő hatása van. Aspartamot tartalmaznak a gyerekeknek szánt gumicukorkák, rágók, a felnőtteknek, hogy ne hízzanak a cukortól. Nézd meg, mielőtt megveszed!
Mit lehet ez ellen tenni? Tulajdonképpen teljes mértékben elkerülhetetlen, hogy egy-egy ilyen "élelmiszer" bekerüljön a konyhánkba. Viszont erre találták ki a táplálékkiegészítőket. Ezek után szerintem nem kérdés, hogy szükségünk van e rá vagy sem.
Fontos lehet ezek mellékhatásainak megelőzése?
Fontos lehet, hogy ismerd azokat a megoldásokat, amikkel megőrizheted családod és a saját egészségedet?

Döntsd el Te!

Influenzával szemben

Szeretnéd természetes módon megvédeni családodat, gyermekeidet a manapság állandósult influenzától?
Ha igen, akkor ez a bejegyzés neked szól!

Amit én ajánlok és a  kisfiamnál is bevált.
Természetes alapanyagú vitaminokkal, amelyek szigorú ellenőrzésen keresztül készülnek.

Ezek közül, amit mindannyian ismerünk, de sokszor elfelejtjük mennyire szükségünk van rá a C vitamin. Szerveztünk ezt a vitamint nem tudja előállítani és raktározni sem, ami azt jelenti, hogy minden nap magunkhoz kell vennünk. A mai ételeink, zöldségeink és gyümölcseink nagyon keveset tartalmaznak ebből a vitaminból. Már ezzel is sok mindent megtudunk előzni.
A másik, természetes összetételű, adalékanyag, tartósítószer mentes multivitamin. Kevés van a piacon, de én megtaláltam ami nekünk a legjobb.
A propoliszról már sokszor írtam, itt szintén nagy jelentősége van.
Az echinacea, azaz kasvirág az immunrendszerünket erősíti, felső légúti problémák megelőzésére és kezelésére is fantasztikus.
Ebben tudok segíteni neked is.
Mérsékelt éghajlatunk miatti adottság és tradíció, hogy kevesebb zöldség, gyümölcs, vitaminforrás jut az asztalra, ezért tudatosan kell törekednünk ennek kiegyensúlyozására.
Ezek hiányát télen még tudatosabban kell pótolnunk, vitaminokkal, rostos étrenddel.
A piacon található táplálékkiegészítők ezekben nagyon nagy segítségünkre lehetnek.
Ahogy hűlnek a napok, egyre szárazabb a bőr, ne sajnáljuk tőle a hidratálókrémeket, melyek nemcsak szebbé, de ellenállóbbá is teszik.

Védekezzünk minél természetesebb módon, természetes alapanyagú termékekkel.
Vitaminbomba:
Idegesek, ingerlékenyek, fáradtak vagyunk. Hogyan töltsük fel a lemerült szervezetünket minél jobb és természetesebb vitaminokkal.
Lassan jönnek a jobbnál jobb (?) gyümölcsök, zöldségek, amelyek nagyon fontosak a táplálkozásunkban. Viszont biztos, hogy jó helyről és minőségben kapjuk ezt meg?
Honnan tudod, hogy amit megveszel a piacon az biztosan az aminek látszik?
De nézzük mit tehetünk még.
Milyen vitaminokat és ásványi anyagokat kellene pótolnunk, hogy ez a kimerültség elkerüljön minket?


"A vitaminok mellett szervezetünkben szintén kis mennyiségben előforduló, energiát nem szolgáltató, ugyanakkor nélkülözhetetlen anyagok a makro- és mikroelemek. Hiányuk esetén számtalan tünetet fedezhetünk fel a fáradékonyságtól a szexuális zavarokig. Sokszor eszünkbe sem jut, hogy ezek a milligrammnyi mennyiségben előforduló elemek ilyen fontos szerepet játszanak. A makroelemek csoportjába tartozik a Na, K, Ca, Mg, P. A mikroelemekhez soroljuk a vasat, a cinket, a mangánt, a rezet, krómot, szelént, jódot. A fáradékonyság sokféle betegség, hiányállapot tünete lehet. Előfordulhat, hogy egyik kiváltó tényezője a vashiányos táplálkozás, de a C-vitamin és a cink lehetséges hiánya is hozzájárulhat kialakulásához. Az egész évben felhasznált vitaminforrások (savanyú káposzta, fekete retek, narancs, grapefruit, kivi, banán, hús, teljeskiörlésű gabonafélék stb.) és a megváltozott szükséglet esetén alkalmazott táplálékkiegészítők segítségével ma már elkerülhető az a fajta fáradság és levertség érzés, ami a korábbi évtizedekben a nem kellő táplálkozás következménye is volt. "
 
Emlékeztető:
"Manapság, amikor az emberiség nagy része messze eltávolodott a természetes életmódtól, és a helytelen életvitel a fenyegető megbetegedések lehetőségeit rejti magában, vissza kellene térnünk gyógynövényeinkhez.
Lassan a hivatalos orvostudomány is kezd a természetes gyógymódok felé fordulni. A második világháború után az orvosok gyakorlatilag tehetetlenek voltak a tuberkulózissal és a veseelégtelenséggel szemben. Aztán jött a nagy változás: bevezették a gyógyászatban az antibiotikumokat - és ma már bizony ezen »áldozáshozók« részben túlzott, részben téves alkalmazásának negatív következményei­vel kell küszködnünk. Ehhez járul a gombás megbetegedések elszaporodása, melyet a normális biológiai egyensúly megbomlása, a túlzásba vitt gyógyszerezés és az egyéb környezeti hatások váltanak ki". (forrás: internet)
Miért fontos a méregtelenítés?
Egyre többet hallunk az ún. civilizációs betegségekről, amelyek száma évről évre nő. Az élelmiszereket már alig fogyasztjuk a maguk természetes formájában, az autókból kipufogó gázok, a gyárak kéményeiből kiáramló füst, a vizeinkbe ömlő mérgek mind-mind kedvezőtlen hatást gyakorolnak szervezetünkre.

Az "elmérgesedés" szervezetünkben kívül-belül megmutatkozik, jele a felfúvódás, a székrekedés, a hasi fájdalmak, a kellemetlen testszag, a mitesszerek és pattanások a bőrön, a nehéz légzés, a fáradékonyság, a levertség, a gyakori megbetegedés, a narancsbőr. Érdemes tehát megismerni a folyamatot és azt is, hogyan tehetünk ellene...
Ha szeretnél többet tudni kérdezz! :)
A böjtről pár szóban:
A böjt a legrégebbi és leginkább elterjedt gyógymód. A beteg állatok ösztönösen tudják, hogy mi a helyes, amikor napokig nem vesznek magukhoz táplálékot. Minden ember ismeri a láz időszakában fellépő étvágytalanságot. Ilyenkor a szervezet lecsökkenti a táplálékfelvételt, hogy minden energiát a betegség leküzdésére fordíthasson. A böjtkúra nemcsak a betegségek megelőzésére, de gyógyítására vagy enyhítésére is alkalmas…
A betegségek kezelésére és megelőzésére szolgáló böjtöt a gyógyításban már az egyiptomiak és Hippokratész is ismerték, és gyakran alkalmazták is, ám a gyógyszertan kanonizálása után Galénos, az ókor egyik legjelesebb orvosa korában (131–200) sok más módszerrel együtt évszázadokra háttérbe szorult. Csak a reneszánsz korban fedezték fel újra a böjtterápiát.
(forrás: internet)

Hogyan méregtelenítsünk úgy, hogy a szervezetünknek is jó legyen?

2008. március 19.

Amit eszel, olyan leszel!

Hogyan erősítsük vagy hozzuk egyensúlyba immunrendszerünket?

Immunrendszerünk fő feladata, hogy a szervezetünket védje. Védelemre van szüksége a bekerülõ kórokozók (vírusok és baktériumok) miatt, de az immunrendszer szabadít meg bennünket a magában a testben keletkező kóros sejtektől is.
A vitaminban, ásványi anyagokban szegény, egyoldalú étkezés, az alultápláltság gyengíti a védekezõrendszert, ezért sarkalatos pont a táplálkozás. A legyengült állapot fõleg a fertõzõ betegségek terjedésének kedvez, többek között az influenzának, mely épp a tél végén szokott járványos megbetegedéseket okozni, abban az idõszakban, amikor a test még könnyen áthûl, de a vírusok szaporodását már nem gátolja a nagy hideg, szervezetünk vitamin és ásványi anyag készlete pedig már lecsökkent. (forrás: internet)
TŐZEG ÁFONYA

E gyümölcsről régóta köztudott, hogy a húgyúti rendszer természetes gyógyszere, amelynek fertőzései különösen a nőket érintik.Az Amerikából származó tőzegáfonya rokona a kökénynek. Évszázadok óta használatos a gyógyászatban és a konyhában egyaránt.A hagyomány szerint régen az áfonyabogyókat összezúzták, és sebek, illetve duzzanatok kezelésére használták; de alkalmazták még a C-vitaminhiány miatt fellépő, ínyvérzéssel járó skorbut kezelésére is. Az orvostudomány újabban a húgyúti rendszer bakteriális fertőzéseinek megelőzésében és kezelésében játszott szerepét vizsgálja.Az 1920-as években felfedezték, hogy a sok tőzegáfonyát fogyasztó emberek vizelete savasabb és kevesebb baktérium van benne. Fogyasztása közben ugyanis egy hippursav nevű anyag termelődik a szervezetben, amelyről bebizonyosodott, hogy erős antibakteriális hatása van a húgyúti rendszerben. Időközben rájöttek, hogy a hippursav gátolja a fertőzést okozó baktériumok szaporodását. Az újabb vizsgálatok szerint viszont a nagybogyós áfonya fő fertőzést ki­védő tulajdonsága a gyümölcs egy másik összetevőjében rejlik.
Úgy tűnik, hogy a gyümölcs megakadályozza a baktériumok tapadását a húgy­úti rendszer falának sejtjeihez. (forrás: internet)

2008. március 19.

Miért fontos a zöldség?




A SPÁRGA:

A magyar nyelvben csírágnak vagy nyúlárnyéknak is nevezett spárga szezonja áprilisban kezdõdik, és egészen júliusig tart.

A zöld vagy fehér színû zöldség a hagyományok szerint vértisztító hatású, jótékonyan hat a vesékre és serkenti az anyagcserét. A közel négyezer éves múlttal rendelkezõ növény õshazája Eurázsia. Manapság, bár meglehetõsen igényes növény, egyre kevésbé számít különlegességnek.
Ez azért is örvendetes, mert rengeteg hasznos anyag található benne.Például vitaminok, közülük is a legfontosabb a C és az Evitamin. A különbözõ kutatások összefüggést találtak egyes rákos megbetegedések és a koszorúérbetegségek kisebb elõfordulási aránya és a zöldségekben, gyümölcsökben gazdag, azaz a vitamindús étrend között. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a fent említett két vitamin rendszeres fogyasztása elsõsorban az emésztõrendszerbeli, a hasnyálmirigy, a tüdõés a mellrák ritkább elõfordulását eredményezi. Az Evitaminról még tudni vélik, hogy különféle szívproblémáknál, gyulladásoknál jótékony hatású, valamint elõsegíti a sebgyógyulást. A napi Evitaminszükségletet egy adag spárga biztosítja.

2008. március 17.

A tavasz mellékhatásai


ITT A TAVASZ! ÉS A VIRÁGZÁS!

ÉRDEKEL, HOGYAN MARADJ KI AZ ALLERGIÁBÓL?


Küld egy mailt és elküldöm Neked a tippemet!

2008. február 8.

Mitől lehet az allergia?


A népesség mintegy 15-20 %-a szenved allergiás megbetegedésben.
Csak Európában és az USA-ban mintegy 50 millió ember allergiás.
Az allergia a szervezet természetellenes, fokozott reakciója bizonyos anyagokra (ún. allergénekre), amelyekkel légutainkon (virágporszemek vagyis pollenek, házipor atkák, állati szőrök, penész-gomba spórák), tápcsatornánkon (hal, kagyló; gyümölcs, zöldség, tej(termékek), tojás, gyógyszer, ételadalékanyagok), illetve bőrünkön keresztül (fémek, vegyszerek, mosószerek, kozmetikai cikkek) kerülünk érintkezésbe. Ezt a fokozott reakciót "allergiának" nevezik. Felmerül a kérdés, hogy némelyek miért szenvednek tőle, mások pedig miért nem. A válasz az allergia mechanizmusában rejlik. A növényi és állati anyagok, az ételek, a por és a virágporszemek mind idegenek az emberi test számára, és ezeket antigéneknek hívják. Amikor az emberi szervezet érintkezésbe kerül egy antigénnel, ellenanyagok, antitestek kibocsátásával védekezik.......
Hogyan védekezz? Kérj tőlem információt!

Antioxindánsról néhány szó!

Az egészségükkel foglalkozó emberek számára egyre ismerõsebben csengenek az "antioxidáns" és a "szabad gyök" kifejezések. A szervezetünkben természetesen is képzõdõ, de a környezeti ártalmak és a helytelen életmód következtében felszaporodó szabad gyökök megkötése az antioxidáns enzimrendszer feladata. A védelmi rendszer mûködéséhez szükséges vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz megfelelõ táplálkozással juthatunk hozzá.
A négy legfontosabb gyökfogó: az E- és a C-vitamin, valamint az A-vitamin növényekben elõforduló elõanyaga, a béta-karotin valamint az antioxidáns enzimek mûködéséhez is szükséges szelén. Az enzimrendszer mûködését segíti még a cink, a réz, és ugyancsak antioxidáns hatásúak a gyümölcsökben zöldségekben megtalálható fitovegyületek, a bioflavonoidok.

2008. január 9.

Hogyan és mire használjuk a fokhagymát?



Mire jó?


A fokhagyma antibakteriális és antimikotikus (gombaellenes) hatása révén légúti megbetegedések és a Candida albicans okozta fertőzések kezelésében használatos. Továbbá tágítja az ereket is.
Rendszeres, kúraszerű alkalmazása csökkenti a vér káros LDL-koleszterin-szintjét, antioxidánsként serkenti az immunrendszert, csökkenti a mellkasi fertőzéseket, véralvadásgátló- és vérnyomás szabályozó. Főbb hatásai közé sorolandó még az antibiotikus (antibakteriális), nyálkaoldó hatás. A népi gyógyászatban meghűléses betegségeket is gyógyítanak vele. A fokhagyma baktérium ölő hatásának köszönhetően tisztítja a szervezetet.

A mézről egy kicsit másképp..

Már Kleopátra is ismerte és használta, s a méz hírneve azóta sem csökkent.

Több mint 300 változata ismert, mindegyik különböző színű és ízű, aromájukat az adott virág nektárja határozza meg és teszi különlegessé. A szorgos méhek a virágok nektárját gyűjtik össze, majd saját szervezetükben átalakítják és a lépek sejtjeiben raktározzák.

Miért is jó a méz?

Magas a vitamintartalma
: B6-vitamin,Thiamin (B1), Niacin (B3), Riboflavin(B2), Patoténsav


Gazdag ásványianyagokban
: kalcium, réz,vas, magnézium, mangán, foszfor, kálium, nátrium és cink.
Természetes antioxidánsokban gazdag: flavonoidot, C-vitamint tartalmaz

Vissza a természethez

A propolisz:
Ragadós, sárgásbarna, kellemes illatú anyag, melyet a virágok rügyeiről, nedveiről gyűjtenek be a méhek, átalakítják, azután a kaptárak tömítésére és fertőtlenítésére használják.
Méz, propolisz
Szeretnéd természetes módon megvédeni családodat, gyermekeidet a manapság állandósult influenzától?
Ha igen, akkor ez a bejegyzés neked szól!

Amit én ajánlok és a  kisfiamnál is bevált.
Természetes alapanyagú vitaminokkal, amelyek szigorú ellenőrzésen keresztül készülnek.

Ezek közül, amit mindannyian ismerünk, de sokszor elfelejtjük mennyire szükségünk van rá a C vitamin. Szerveztünk ezt a vitamint nem tudja előállítani és raktározni sem, ami azt jelenti, hogy minden nap magunkhoz kell vennünk. A mai ételeink, zöldségeink és gyümölcseink nagyon keveset tartalmaznak ebből a vitaminból. Már ezzel is sok mindent megtudunk előzni.
A másik, természetes összetételű, adalékanyag, tartósítószer mentes multivitamin. Kevés van a piacon, de én megtaláltam ami nekünk a legjobb.
A propoliszról már sokszor írtam, itt szintén nagy jelentősége van.
Az echinacea, azaz kasvirág az immunrendszerünket erősíti, felső légúti problémák megelőzésére és kezelésére is fantasztikus.
Ebben tudok segíteni neked is.


A fokhagyma antibakteriális és antimikotikus (gombaellenes) hatása révén légúti megbetegedések és a Candida albicans okozta fertőzések kezelésében használatos. Továbbá tágítja az ereket is.
Rendszeres, kúraszerű alkalmazása csökkenti a vér káros LDL-koleszterin-szintjét, antioxidánsként serkenti az immunrendszert, csökkenti a mellkasi fertőzéseket, véralvadásgátló- és vérnyomás szabályozó. Főbb hatásai közé sorolandó még az antibiotikus (antibakteriális), nyálkaoldó hatás. A népi gyógyászatban meghűléses betegségeket is gyógyítanak vele. A fokhagyma baktérium ölő hatásának köszönhetően tisztítja a szervezet
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 1
Heti: 3
Havi: 23
Össz.: 8 037

Látogatottság növelés
Oldal: Egészséges életmód
Biztonságos élet, jólét, családi béke-szeretet - © 2008 - 2025 - jolet-biztonsagosan.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »